Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Biologija>Genetiškai modifikuotas maistas ir su tuo susijusios problemos
   
   
   
naudingas +1 / nenaudingas -1

Genetiškai modifikuotas maistas ir su tuo susijusios problemos

  
 
 
1234567891011
Aprašymas

Įvadas. Genetiškai modifikuoti produktai (GMP). Genetiškai modifikuotų produktų (GMP) istorija. Kaip gaminami genetiškai modifikuoti produktai (GMP). Su genetiškai modifikuotais produktais (GMP)susijusios problemos. Genetiškai modifikuotų produktų (GMP) žala sveikatai. Išvados.

Ištrauka

Šiandien daug kalbama apie GMP. Tad nieko nežinančiam gali kilti klausimas, kas tai yra. GMP – tai genetiškai modifikuoti produktai, kurių genetinė struktūra buvo pakeista naudojant genų inžinerijos technologijas. Viena svarbiausių priežasčių, dėl ko buvo pradėta kurti genetiškai modifikuotus produktus, tai siekis pagerinti esamų produktų kokybę, patobulinti jų savybes, prailginti jų galiojimo laiką, padidinti derliaus kiekį. Šiandien yra modifikuojama daugybė produktų: sojos, rapsai, bulvės, pomidorai ir t.t. Nuomonės apie GMP, kaip ir apie kiekvieną naują reiškinį, yra skirtingos: vieni teigia, kad gaminant genetiškai modifikuotus produktus galima išspręsti daugybę problemų, sumažinti badaujančių žmonių skaičių, pagerinti produktų kokybę. Kiti tvirtina priešingai: kad GMP kelia didžiulę grėsmę sveikatai. Pastaruoju metu vis daugiau kalbama apie GMP sukeliama žalą sveikatai. Daugybė mokslininkų, tokių kaip daktaras Arpadas Pusztai, Daktaras Valteris Defleris, profesorius Džo Kumins ir kiti, yra įrodę GMP žalą sveikatai. Todėl savo darbe aš norėčiau plačiau aptarti, kas tai yra genetiškai modifikuoti produktai, kaip jie atsirado, kokias problemas jie sukelia. Besiremdama įvairių mokslininkų tyrimais pabandysiu atsakyti į klausimus: ar jie kelia grėsmę sveikatai, ar didina vėžinių susirgimų riziką, ar jie gali pakeisti mūsų genetinę struktūrą ir sukelti įvairius apsigimimus. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2010-05-05
DalykasBiologijos referatas
KategorijaBiologija
TipasReferatai
Apimtis10 puslapių 
Literatūros šaltiniai16
Dydis82.51 KB
AutoriusAnanda Narkeviciute
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2009 m
Klasė/kursas1
Mokytojas/DėstytojasIrena Januškaitienė
Švietimo institucijaVytauto Didžiojo Universitetas
FakultetasGamtos mokslų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Genetiskai modifikuotas maistas ir su tuo susijusios problemos [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 10 puslapių 
  • Vytauto Didžiojo Universitetas / 1 Klasė/kursas
  • Irena Januškaitienė
  • 2009 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą