Vitaminų klasifikacija. Vitaminų balanso sutrikimo organizme priežastys. Vitaminas A. Vitaminas D. Vitaminas E. Vitaminas K. Vitaminas B1. Vitaminas B2. Vitaminas B3 (PP). Vitaminas B5. Vitaminas B6. Vitaminas B9. Vitaminas B12. Vitaminas H. Vitaminas C. Antivitaminai, bendra charakteristika, veikimo mechanizmas. Paprasti ir sudėtiniai fermentai. Fermentų ir nefermentinių katalizatorių veikimo panašumai ir skirtumai. Fermentų klasifikavimas ir nomenklatūra. Fermentų klasės. Kofermentų klasifikavimas, bendra charakteristika. Metalų jonai kaip kofaktoriai. Nevitamininiai kofermentai: struktūra, biologinis vaidmuo, susidarymo šaltiniai. Fermentų sandara, veikimo mechanizmas, specifiškumas. Fermentinių reakcijų kinetika. Fermentų aktyvumo nustatymas. Fermentų aktyvumo vienetai. Fermentų sistemos ir kompleksai. Fermentų aktyvumą reguliuojantys veiksniai. Fermentų sistemų ir metabolinių kelių reguliavimas. Reguliaciniai fermentai, jų aktyvumo reguliavimo būdai. Grįžtamasis fermentų inhibavimas. Negrįžtamasis fermentų inhibavimas, reaktyvatoriai. Izofermentai. Fermentų aktyvumo nustatymo panaudojimas susirgimų diagnostikai. Imobilizuotieji fermentai, jų charakteristika, agvimas, anudojimas. Liposomos. Fermentai-vaistai.