PowerPoint pristatymas. Tikslas – išnagrinėti žaliavinio pieno mikroorganizmų ypatumus. Įvadas. Mikroorganizmai piene. Įprastiniai pieno mikroorganizmai (normali pieno mikrobiota). Pieno rūgštės bakterijos. Bifidobakterijos. Propionrūgštės bakterijos. Actarūgštės bakterijos. Koliforminės bakterijos. Sviestarūgštės bakterijos. Puvimo bakterijų. Šarmines medžiagas gaminančios bakterijos. Koliforminės bakterijos. Sviestarūgštės bakterijos. Puvimo bakterijų Šarmines medžiagas gaminančios bakterijos. Mikrokokai ir sarcinos. Enterokokai Mikrobakterijos. Aktinomicetai. Korinebakterijos. Mielės. Pelėsiniai grybai. Bakteriofagai. Neįprastiniai pieno mikroorganizmai (nenormali pieno mikrobiota). Konsistencijos ydos. Spalvos ydos. Skonio ir kvapo ydos. Putojantis pienas. Laikomo pieno mikrobiologinių procesų dinamika. Pieno apsauga nuo mikrobinio gedimo. Išvados.