Mikroorganizmų fiziologija. Prokariotų cheminė sudėtis. Mikroorganizmų mityba. Mikroorganizmų kultivavimas. Mitybinės terpės. Reikalavimai terpėms. Kultivavimo tikslai. Bakterijų fermentai. Prokariotų energijos apykaita. Aplinkos veiksniai. Fiziniai. Temperatūra. Fiziniai. Spinduliuotė. Slėgis. Ultragarsas. Džiovinimas. Cheminiai. Biologiniai. Prokariotų genetika. Modifikacijos. Mutacijos. Genetinės rekombinacijos. Genetiniai elementai, esantys bakterijose. Plazmidės. Transpozonai. Įsiterpiančios sekos. Patofiziologijos įvadas. Patofiziologijos metodai. Patologijos ir patofiziologijos istorinė apžvalga. Nozologija. Ligą galima padalinti. Ligų klasifikacijos kriterijai. Ligos raidos stadijos. Ligų priežastys. Išorinės aplinkos faktorių patogeninis poveikis. Fizikiniai faktoriai. Francisella. Morfologija. Kultūrinės savybės. Virulentiškumo veiksniai. Patogenezė. Laboratorinė diagnozė. Imunitetas ir profilaktika. Brucella. Morfologija. Kultūrinės savybės. Biocheminis aktyvumas. Virulentiškumo veiksniai. Patogenezė. Laboratorinė diagnozė. Imunitetas ir profilaktika. Bordotella. Morfologija. Kultūrinės savybės. Biocheminis aktyvumas. Antigeninė sandara. Virulentiškumo veiksniai. Patogenezė. Laboratorinė diagnozė. Imunitetas ir profilaktika. Yersinia. Morfologija. Kultūrinės savybės. Biocheminis aktyvumas. Patogenezė. Laboratorinė diagnozė. Imunitetas.